Rólunk

Kik vagyunk és hova tartunk

A folyóparti környezet, a természet közelsége olyan különleges atmoszférát biztosít, ahol mindenki energiával töltődhet fel a következo napokra.

By our Family

Álmodtunk egy helyről, ahol az idő lassabban telik, ahol van időnk egymásra, hogy közösen élvezzük a pihenést, az életet, az ízeket – egy helyről, ahol jól érezzük magunkat, mert odafigyelnek ránk és nem sajnálják a mosolyt sem tőlünk.

Kedves vendégeink, üdvözöljük Önöket Rajka Kúria éttermünkben és sörözőnkben.

Éttermünk modern-indusztriális stílusa, barátságos enteriőrje garantáltan magával ragadja. 10 méteres belmagassága különleges atmoszférát teremt. Töltődjön fel energiával a vadregényes folyóparti környezet és galériaerdők társaságában.

Vendégeinket elbűvölik folyamatosan megújuló fogásaink, melyeket hagyományos és modern módszereket ötvözve készít el gondos odafigyeléssel séfünk és csapata. Legkedveltebb konyhatechnológiáink nagyanyáink leggyakrabban használt sütési módszereihez nyúlnak vissza, például a konfitálás – vagyis alacsony hőfokon zsírban való sütés hosszú ideig – mely zamatossá teszi a húst vagy zöldséget. Ezen kívül használjuk a népszerű sous vide technológiát, ami vákumba csomagolt húsok vízfürdőben való elkészítését jelenti alacsony hőfokon hosszú ideig.

Séfünk, Szerencsés József különös hangsúlyt fektet a jó minőségű alapanyagokra. Frissen készült ételeinket elsőosztályú alapanyagból készíti, vegyítve a hagyományos vidéki és a modern gasztronómiát. Húsainkat tanyákról szállítják konyhánkba, valamint együttműködünk a Szalkai farmmal, amely szabadon tartott mangalicákkal büszkélkedhet. Előszeretettel használunk zöldfűszereket, melyeket saját fűszerkertünkből vágunk le.

Kézműves söreink, ízletes pálinkáink és boraink tökéletes párosítást alkotnak ételeinkhez.

Éttermünk összesen 170 fő befogadására képes. A 110 fős főtermen kívül egész évben rendelkezésre áll a 60 fős fedett teraszunk. Az élményt fokozza az óriási vetítővászon, valamint professzionális hangtechnika. Rajka Kúria sörözőnk kiválóan alkalmas családi rendezvények, esküvők és bankettek lebonyolítására. Ezen kívül éttermünk ideális helyszíne céges ebédek, vacsorák, vállalati partik, konferenciák és iskolázások megtartására.

Legújabb projektunk a mini állatpark kiépítése a folyóparti birtokunkon. Jelenleg megtekinthetik alpakáinkat, maráinkat és kenguruinkat. Gyermekek elidőzhetnek a kinti trampolínon vagy a benti játszósarokban.